Oulun Tyttöjen Talo kiittää lämpimästi Nuori toimija -tunnustuksesta!

Torstai- iltapäivä ja ovisummeri soi vähän väliä. Tyttöjä saapui Taloon ja huoneet täyttyivät hiljalleen puheensorinasta, kahvin tuoksusta ja iloisista huudahduksista. Näin on ollut jo kohta kymmenen vuotta. Tyttöjen Talo on perustettu aikoinaan olemassa olevaan tarpeeseen ja siinä tehtävässään se toimii edelleen. Kohtaamispaikkana, aidon kuulluksi ja nähdyksi tulemisen mahdollistajana. Talon toiminnat määräytyvät olemassa olevan tarpeen mukaan, ei sen mukaan mitä aikuiset haluavat tehdä. Yksinäisyys ja sosiaalinen kipu ovat erityisesti asioita joihin Talo tarjoaa tukeaan.

Yhteiskuntamme on yhä enenevässä määrin rohkeiden ja ulospäin suuntautuneiden ihmisten paikka. Talo seisoo paikallaan tarjoten osallisuuden ja äänen niillekin, jotka ovat herkkiä ja ujoja. Erilaisuuden arvostaminen on haastavaa niin nuorille kuin aikuisillekin. Toisen arvostaminen ja kunnioittaminen ja yhteisöllisyyden kokeminen korjaa ja vahvistaa nuorta kohti omia haaveita ja tavoitteita.

Vuolle Setlementin Tyttöjen Talo lähettää sydänlämpöiset Kiitokset Nuori toimija – tunnustuksesta Allianssille ja Kuntaliitolle sekä niille aikuisille, jotka näkevät Tyttöjen Talon toiminnan arvokkaana ja tarpeellisena monien yhtä arvokkaiden ja tarpeellisten toimijoiden joukossa. Arvostamme tätä hyvin paljon. Me kaikki yhdessä kannattelemme lapsiamme ja nuoriamme kohti tulevaisuutta.

V__0C6B

Ajankohtaista