Lukkari

matiketopelasu
10:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00

maanantai

 • Naiseksi - Seksuaalineuvonta 14.8.2017 alkaen maanantaisinSeksuaalineuvonnassa voi keskustella omaan seksuaalisuuteen, kehoon, parisuhteeseen tai muuhun hyvinvointiin liittyvästä asiasta. Vastaanotto on avoinna jälleen maanantaisin 14.8. eteenpäin klo 10-16 välillä. Maksutonta neuvontaa ja ohjausta tarjotaan 12-28 vuotiaille tytöille ja nuorille naisille ilman ajanvarausta. Seksuaalineuvojalle voi varata myös ajan mervi.koskela@vuolleoulu.fi tai sanna.ukonaho@vuolleoulu.fi
  Ohjaaja: Sanna
  10:00 – 16:00
 • Maanantain Avoimet ovet 11.9.2017 alkaenMaanantain Avoimet ovet on tarkoitettu kaikille 12-28 -vuotiaille tytöille ja nuorille naisille.
  Ohjaaja: Marita
  14:00 – 16:00
 • Ystäväni Maailmalta 11.9.2017 alkaenRyhmä  kaikille 12-28-vuotiaille monikulttuurisuudesta kiinnostuneille tytöille ja nuorille naisille.
  Ohjaaja: Marita
  16:00 – 18:00

tiistai

keskiviikko

 • Avoimet Ovet 6.9.2017 alkaenAvoimet Ovet suunnattu  16 - 28 vuotiaille tytöille ja nuorille naisille.
  Ohjaaja: Sohvi
  15:00 – 19:00
 • Pop in 13.9. alkaenPop In – toiminta on avoinna keskiviikkoisin klo 15-18. Voit tulla tapaamaan, jos haluat keskustella mieltä painavista asioista ja tarvitset apua, neuvoja tai tukea. Voit myös kysellä terveyteen liittyvistä asioista. Vastaanotolla on myös kondomeja ja raskaustestejä. Tyttöjen Talon vastaanotto on maksuton ja ehdottoman luottamuksellinen. Sinun ei tarvitse varata aikaa erikseen, mutta voit myös halutessasi varata henkilökohtaisen ajan ohjaajille.
  Ohjaaja: Kaikki
  15:00 – 18:00

torstai

 • Soiva luovan kirjoittamisen työpaja 28.9.2017 alkaenRyhmä yli 16 -vuotiaille kirjoittamisesta kiinnostuneille nuorille naisille.
  Ohjaaja: Sohvi
  15:00 – 17:00
 • Teehetki 14.9.2017 alkaenTeehetkessä rauhoitutaan arjen keskellä ja jutustellaan tyttöjen ja naisten elämään liittyvistä asioista yhdessä teekupposten äärellä. Teehetki on suunnattu yli 18 –vuotiaille nuorille naisille ja on luonteeltaan avointa.  
  Ohjaaja: Sohvi
  17:00 – 18:30

perjantai

 • Hyvä Päivä ryhmä 15.9.2017 alkaenRyhmässä nautitaan toisten ryhmäläisten seurasta talolla ja talon ulkopuolella käymällä esimerkiksi kirjastossa, kirpputorilla, tapahtumissa tai vaikka yhteisellä kävelylenkillä. Ryhmä on avoin kaikille yli 16-vuotaille nuorille naisille.
  Ohjaaja: Opiskelijat
  13:00 – 15:00

Vuorovaikutteiset ryhmät

Vuorovaikutteiset ryhmät tukevat omaa kasvua, itsetuntemusta ja itsetunnon kehittymistä. Vuorovaikutteiset ryhmät kokoontuvat pitkäkestoisesti ja niihin sitoudutaan. Ryhmät ovat luottamuksellisia vertaistukiryhmiä, jossa samassa elämäntilanteessa olevat tytöt kokoontuvat yhteen. Ryhmissä on aina vähintään kaksi aikuista ohjaajaa, jotka tukevat, auttavat ja kuuntelevat. Osa ryhmistä on ns. suljettuja ryhmiä, jolloin ryhmiin ei voi tulla ryhmän jo käynnistyttyä.
Osa ryhmistä on avoimia ryhmiä. Avoimeen ryhmätoimintaan pääsee mukaan kesken toimintakautemme. Lisätietoja ryhmistä ja mukaan tulemisesta saat ryhmän ohjaajilta.

YHTEISÖTOIMINTA

Avointen ovien yhteisötoiminta on tarkoitettu juuri sinulle 12-28 vuotias tyttö tai nuori nainen, joka mietit mitä tehdä päivän päätteeksi ja etsit paikkaa, jossa olisi sekä mukavaa että turvallista. Yhteisötoiminta on tyttöjen yhteistä aikaa ja oleskelua Talon tiloissa. On tärkeä olla paikka, jossa voi tulla kohdatuksi ja kuulluksi omanlaisenaan tyttönä ja naisena. Yhteisötoiminnassa kohtaat eri elämäntilanteissa olevia nuoria, Talon ohjaajia sekä vapaaehtoisia naisia. Yhteisötoiminnassa on mahdollista osallistua teemallisiin iltoihin. Teemailtoja vietetään satunnaisesti ja sinulla on mahdollisuus ehdottaa erilaisia aiheita.

Naiseksi – Seksuaalineuvonta

Oulun Tyttöjen Talon Naiseksi-seksuaalineuvontavastaanotto on tytöille ja nuorille naisille (12–28-v) tarkoitettu maksuton palvelu. Vastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10-16. Vastaanotolle voi myös tarvittaessa varata keskusteluajan. Palvelu on luottamuksellista ja halutessasi voit asioida nimettömästi. Vastaanotolla saat tukea ja ohjausta mm seurusteluun ja parisuhteeseen, oman sukupuolisuuden pohdintaan, kuukautisiin, ehkäisyyn ja raskauteen tai seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. Vastaanotolla sinua palvelee seksuaalineuvoja/kätilö Mervi Koskela 0400263844 tai mervi.koskela@vuolleoulu.fi.

LIKKALÄHDÖT

Likkalähdöt ovat ohjattuja tutustumiskäyntejä tyttöryhmille Tyttöjen Talon tiloissa. Likkalähdön teeman voi valita seuraavista: Tunnista tunteesi, Tyttönä ja naisena eläminen, Ystävyys, Me yhdessä -ryhmävuorovaikutustaidot sekä Mediataidot. Teema voidaan suunnitella myös ryhmän toiveista käsin.

Yksi luokka/ryhmä voi käydä yhdellä tutustumiskäynnillä.
Voit sopia Likkalähdön Sohvin kanssa sohvi.koivu-remes@vuolleoulu.fi puh. 0400-263 852.

Yksilökohtaaminen

Tyttöjen Talo tarjoaa yksilötyötä, jossa voidaan luottamuksellisesti pohtia yhdessä sinua askarruttavia kysymyksiä tai asioita. Voit tulla kysymään sinua askarruttavista asioista avoimen toiminnan aikaan tai omalla, sinulle varatulla yksilöajalla. Tapaamme sinua mielellään kahdenkesken yhdessä sovittuna ajankohtana. Yksilötyössä alkutilanteen kartoituksen jälkeen asetamme yhteistyölle yhteiset tavoitteet ja siirrymme toiminnalliseen yksilötyöhön mahdollisimman pian. Nuorten odottavien äitien on myös mahdollista tavata Talolla doulaa, synnytystukihenkilöä, ja keskustella raskauteen, synnytykseen ja vauvan hoitoon liittyvistä asioista. Jos haluat sopia ajan, niin ole yhteydessä Talon henkilökuntaan puh. 085554073 tai etunimi.sukunimi@vuolleoulu.fi

Seksuaaliväkivaltatyö

Seksuaaliväkivalta on traumaattinen, turvallisuuden tunnetta heikentävä ja vaikea kokemus. Seksuaaliväkivalta on ihmisoikeuskysymys ja ihmisoikeusloukkaus. Koska seksuaalisuus on tärkeä ja keskeinen osa ihmisen ydintä ja itseä, seksuaaliväkivalta ja seksuaalisuuden loukkaukset vaikuttavat erittäin kokonaisvaltaisesti ihmisyyden kokemukseen, käsitykseen itsestä ja itsen arvokkaaksi kokemisesta. Käsittelemättömänä seksuaaliväkivalta voi aiheuttaa pitkäaikaista haittaa.

Oulun Tyttöjen Talo on yksi viidestä Suomen Tyttöjen Taloista, joissa Oikeusministeriön rahoittama OTAVA-hanke toimii. Ohjaavaa, tukevaa ja vakauttavaa apua tarjotaan 13-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, joilla on seksuaaliväkivallan kokemus. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista ja  matalakynnyksistä. Haluamme tehdä avun saamisen seksuaaliväkivaltaa kokeneelle mahdollisimman helpoksi.  Hankkeessa työskentelee Mervi Koskela.  Voit sopia hänen kanssaan tapaamisen, jos olet kohdannut seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa tai pohdit, oletko joutunut sen kohteeksi. Yhteyttä voi ottaa myös vanhempi, ystävä tai muu aikuinen, joka pohtii avun tarvetta.  Soita 0400263844  tai laita viestiä mervi.koskela@vuolleoulu.fi.   Älä epäröi.