Lukkari

matiketopelasu
10:00
13:00
14:00
14:30
15:00
16:00
17:00

maanantai

 • Ajanvaraukseton seksuaalineuvontaSeksuaalineuvonnassa voi keskustella omaan seksuaalisuuteen, kehoon, parisuhteeseen tai muuhun hyvinvointiin liittyvästä asiasta. Maksutonta neuvontaa ja ohjausta tarjotaan 12-29 vuotiaille tytöille ja nuorille naisille ilman ajanvarausta. Seksuaalineuvojalle voi varata myös ajan mervi.koskela@vuolleoulu.fi tai sanna.ukonaho@vuolleoulu.fi
  Ohjaaja: Sanna
  10:00 – 16:00
 • Maanantain Avoimet ovetMaanantain Avoimet ovet on tarkoitettu kaikille 12-28 -vuotiaille tytöille ja nuorille naisille.
  Ohjaaja: Marita
  14:00 – 16:00
 • LäksyparkkiLäksyparkissa saa apua koulutehtävien tekemiseen Tyttöjen Talon vapaaehtoisten aikuisten avustuksella.
  Ohjaaja: Vapaaehtoiset
  15:00 – 16:00
 • Ystäväni MaailmaltaRyhmä  kaikille 12-28-vuotiaille monikulttuurisuudesta kiinnostuneille tytöille ja nuorille naisille.
  Ohjaaja: Marita
  16:00 – 18:00

tiistai

 • TaimitarhaRyhmä alle 28-vuotiaille äideille ja heidän alle kouluikäisille lapsille. Ryhmä järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin ja Oulun Tyttöjen Talon kanssa. Ryhmä on tällä hetkellä täynnä.
  Ohjaaja: Sohvi
  10:00 – 12:00
 • Odottajien olkkari 31.10., 14.11. ja 28.11.Odottajien olkkari on kolme kertaa kokoontuva nuorten odottavien äitien ryhmä, jossa pohditaan odotukseen ja vanhemmuuteen liittyviä asioista luottamuksellisesti turvallisessa ympäristössä. Jokaisella kerralla on oma teemansa, jonka ympärillä keskustelua käydään. Odottavien olkkari kokoontuu Oulun Tyttöjen Talolla osoitteessa Kirkkokatu 19 A 9 kolmena tiistaina klo 14.00-16.00 eikä vaadi erillistä ilmoittautumista. Aiheina: 31.10. klo 14.00-16.00 Raskaus ja synnytys 14.11. klo 14.00-16.00 Odottavan äidin tunteet 28.11. klo 14.00-16.00 Parisuhde ja vanhemmuus
  Ohjaaja: Sanna
  14:00 – 16:00
 • Me tytötToiminnallinen ryhmä 12-15-vuotiaille tytöille, joilla on kehityksellisiä haasteita tai muutoin tarvitsevat toimiessaan erityistä tukea. Ryhmän toiminta pitää sisällään erilaisia luovia menetelmiä, joilla vahvistetaan sosiaalista vuorovaikutusta ja ryhmässä toimimista.
  Ohjaaja: Opiskelijat
  15:00 – 17:00

keskiviikko

 • Avoimet OvetAvoimet Ovet suunnattu  16 - 28 vuotiaille tytöille ja nuorille naisille.
  Ohjaaja: Sohvi
  15:00 – 19:00
 • Ajanvaraukseton seksuaalineuvontaSeksuaalineuvonnassa voi keskustella omaan seksuaalisuuteen, kehoon, parisuhteeseen tai muuhun hyvinvointiin liittyvästä asiasta. Maksutonta neuvontaa ja ohjausta tarjotaan 16-29 vuotiaille tytöille ja nuorille naisille ilman ajanvarausta. Keskiviikkoisin paikalla on myös seksuaaliväkivaltatyön ohjaaja.  Seksuaalineuvojalle voi varata myös ajan mervi.koskela@vuolleoulu.fi tai sanna.ukonaho@vuolleoulu.fi
  Ohjaaja: Kaikki
  15:00 – 18:00

torstai

 • Toimintatorstai 16.11. klo 14.30-16.30Toimintatorstaihin saa tulla harrastamaan yhdessä muiden samanikäisten kanssa. Ryhmässä leivotaan, askarrellaan ja jutellaan hyvästä seurasta nauttien. Voidaanpa käydä lähiseudulla ulkoilemassakin, jos intoa riittää!
  Ohjaaja: Marita
  14:30 – 16:30
 • TeehetkiTeehetkessä rauhoitutaan arjen keskellä ja jutustellaan tyttöjen ja naisten elämään liittyvistä asioista yhdessä teekupposten äärellä. Teehetki on suunnattu yli 18 –vuotiaille nuorille naisille ja on luonteeltaan avointa.  
  Ohjaaja: Sohvi
  17:00 – 18:30

perjantai

 • Hyvä Päivä ryhmäRyhmässä nautitaan toisten ryhmäläisten seurasta talolla ja talon ulkopuolella käymällä esimerkiksi kirjastossa, kirpputorilla, tapahtumissa tai vaikka yhteisellä kävelylenkillä. Ryhmä on avoin kaikille yli 16-vuotaille nuorille naisille.
  Ohjaaja: Opiskelijat
  13:00 – 15:00

Vuorovaikutteiset ryhmät

Vuorovaikutteiset ryhmät tukevat omaa kasvua, itsetuntemusta ja itsetunnon kehittymistä. Vuorovaikutteiset ryhmät kokoontuvat pitkäkestoisesti ja niihin sitoudutaan. Ryhmät ovat luottamuksellisia vertaistukiryhmiä, jossa samassa elämäntilanteessa olevat tytöt kokoontuvat yhteen. Ryhmissä on aina vähintään kaksi aikuista ohjaajaa, jotka tukevat, auttavat ja kuuntelevat. Osa ryhmistä on ns. suljettuja ryhmiä, jolloin ryhmiin ei voi tulla ryhmän jo käynnistyttyä.
Osa ryhmistä on avoimia ryhmiä. Avoimeen ryhmätoimintaan pääsee mukaan kesken toimintakautemme. Lisätietoja ryhmistä ja mukaan tulemisesta saat ryhmän ohjaajilta.

YHTEISÖTOIMINTA

Avointen ovien yhteisötoiminta on tarkoitettu juuri sinulle 12-29-vuotias tyttö tai nuori nainen, joka mietit mitä tehdä päivän päätteeksi ja etsit paikkaa, jossa olisi sekä mukavaa että turvallista. Yhteisötoiminta on tyttöjen yhteistä aikaa ja oleskelua Talon tiloissa. On tärkeä olla paikka, jossa voi tulla kohdatuksi ja kuulluksi omanlaisenaan tyttönä ja naisena. Yhteisötoiminnassa kohtaat eri elämäntilanteissa olevia nuoria, Talon ohjaajia sekä vapaaehtoisia naisia. Yhteisötoiminnassa on mahdollista osallistua teemallisiin iltoihin. Teemailtoja vietetään satunnaisesti ja sinulla on mahdollisuus ehdottaa erilaisia aiheita.

Seksuaalineuvonta

Oulun Tyttöjen Talon seksuaalineuvontavastaanotto on 12-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille tarkoitettu maksuton palvelu. Vastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta maanantaisin (12-29-vuotiaat tytöt ja nuoret naiset) klo 10-16 ja keskiviikkoisin klo 15-19 (16-29-vuotiaat), jolloin paikalla on myös seksuaaliväkivaltatyön ohjaaja. Vastaanotolle voi myös tarvittaessa varata keskusteluajan seksuaalineuvoja/kätilö Mervi Koskela 0400 263 844, mervi.koskela@vuolleoulu.fi tai seksuaalineuvojaopiskelija/sairaanhoitaja Sanna Ukonaho 08-555 4073, sanna.ukonaho@vuolleoulu.fi.

Palvelu on luottamuksellista ja halutessasi voit asioida nimettömästi. Vastaanotolla saat tukea ja ohjausta mm seurusteluun ja parisuhteeseen, oman sukupuolisuuden pohdintaan, kuukautisiin, ehkäisyyn ja raskauteen tai seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä.

LIKKALÄHDÖT

Likkalähdöt ovat ohjattuja tutustumiskäyntejä tyttöryhmille Tyttöjen Talon tiloissa. Likkalähdön teeman voi valita seuraavista: Tunnista tunteesi, Tyttönä ja naisena eläminen, Ystävyys, Me yhdessä -ryhmävuorovaikutustaidot sekä Mediataidot. Teema voidaan suunnitella myös ryhmän toiveista käsin.

Yksi luokka/ryhmä voi käydä yhdellä tutustumiskäynnillä.
Voit sopia Likkalähdön Sohvin kanssa sohvi.koivu-remes@vuolleoulu.fi puh. 0400-263 852.

Yksilökohtaaminen

Tyttöjen Talo tarjoaa yksilötyötä, jossa voidaan luottamuksellisesti pohtia yhdessä sinua askarruttavia kysymyksiä tai asioita. Voit tulla kysymään sinua askarruttavista asioista avoimen toiminnan aikaan tai omalla, sinulle varatulla yksilöajalla. Tapaamme sinua mielellään kahdenkesken yhdessä sovittuna ajankohtana. Yksilötyössä alkutilanteen kartoituksen jälkeen asetamme yhteistyölle yhteiset tavoitteet ja siirrymme toiminnalliseen yksilötyöhön mahdollisimman pian. Nuorten odottavien äitien on myös mahdollista tavata Talolla doulaa, synnytystukihenkilöä, ja keskustella raskauteen, synnytykseen ja vauvan hoitoon liittyvistä asioista. Jos haluat sopia ajan, niin ole yhteydessä Talon henkilökuntaan puh. 085554073 tai etunimi.sukunimi@vuolleoulu.fi

Seksuaaliväkivaltatyö

Seksuaaliväkivalta on traumaattinen, turvallisuuden tunnetta heikentävä ja vaikea kokemus. Seksuaaliväkivalta on ihmisoikeuskysymys ja ihmisoikeusloukkaus. Koska seksuaalisuus on tärkeä ja keskeinen osa ihmisen ydintä ja itseä, seksuaaliväkivalta ja seksuaalisuuden loukkaukset vaikuttavat erittäin kokonaisvaltaisesti ihmisyyden kokemukseen, käsitykseen itsestä ja itsen arvokkaaksi kokemisesta. Käsittelemättömänä seksuaaliväkivalta voi aiheuttaa pitkäaikaista haittaa.

Oulun Tyttöjen Talo on yksi viidestä Suomen Tyttöjen Taloista, joissa Oikeusministeriön rahoittama OTAVA-hanke toimii. Ohjaavaa, tukevaa ja vakauttavaa apua tarjotaan 13-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, joilla on seksuaaliväkivallan kokemus. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista ja  matalakynnyksistä. Haluamme tehdä avun saamisen seksuaaliväkivaltaa kokeneelle mahdollisimman helpoksi.  Hankkeessa työskentelee Mervi Koskela.  Voit sopia hänen kanssaan tapaamisen, jos olet kohdannut seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa tai pohdit, oletko joutunut sen kohteeksi. Yhteyttä voi ottaa myös vanhempi, ystävä tai muu aikuinen, joka pohtii avun tarvetta.  Soita 0400263844  tai laita viestiä mervi.koskela@vuolleoulu.fi.   Älä epäröi.