Lukkari

matiketopelasu
10:00
13:00
14:00
14:30
15:00
17:00
17:30

maanantai

 • Ajanvaraukseton seksuaalineuvonta 12-29 vuotiailleAjanvaraukseton seksuaalineuvonta 12-29 vuotiaille klo 14.00-16.00, alkaa 22.1. Ajanvarauksettomassa seksuaalineuvonnassa on mukana seksuaaliväkivaltatyön ohjaaja. Vastaanotolla saa tukea ja ohjausta mm. seurusteluun ja parisuhteeseen, oman sukupuolisuuden pohdintaan, kuukautisiin, ehkäisyyn ja raskauteen sekä seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. Ajan seksuaalineuvontaan voi varata myös muille viikonpäiville.
  Ohjaaja: Mervi
  14:00 – 16:00

tiistai

 • TaimitarhaRyhmä alle 26-vuotiaille äideille ja heidän alle kolmivuotiaille lapsilleen. Ryhmä järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin ja Oulun Tyttöjen Talon kanssa.
  Ohjaaja: Sohvi
  10:00 – 12:00
 • Monikulttuuristen tyttöjen ja naisten iltapäivä 30.1. alkaenMonikulttuuristen tyttöjen ja naisten iltapäivä aloittaa toimintansa 30.1. Ryhmä kokoontuu joka tiistai klo 15.00-18.00 ja on luonteeltaan avointa ja toiminnallista. Ryhmässä keskustellaan naisen elämään, kuten terveyteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvistä kysymyksistä. Koska toiminta on avointa, voi ryhmään osallistua omien mahdollisuuksien mukaan ryhmäajan puitteissa.
  Ohjaaja: Marita
  15:00 – 18:00

keskiviikko

 • Avoimet ovet 16-29 vuotiailleAvoimia ovia vietetään keskiviikkoisin klo 15.00-19.00 ja toiminta on suunnattu 16-29 vuotiaille. Avoimissa ovissa on vaihtelevasti erilaisia teemoja ja toimintaa unohtamatta rentoa oleskelua.
  Ohjaaja: Sohvi
  15:00 – 19:00
 • Ajanvaraukseton seksuaalineuvonta 16-29 vuotiailleAjanvaraukseton seksuaalineuvonta 16-29 vuotiaille klo 15.00-18.00, alkaa 17.1. Ajanvarauksettomassa seksuaalineuvonnassa on mukana seksuaaliväkivaltatyön ohjaaja. Vastaanotolla saa tukea ja ohjausta mm. seurusteluun ja parisuhteeseen, oman sukupuolisuuden pohdintaan, kuukautisiin, ehkäisyyn ja raskauteen sekä seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä.  Ajan seksuaalineuvontaan voi varata myös muille viikonpäiville.
  Ohjaaja: Mervi
  15:00 – 18:00

torstai

 • Toimintatorstai 10-14-vuotiailleToimintatorstai 10-14-vuotiaille Toimintatorstaihin saa tulla harrastamaan yhdessä muiden samanikäisten kanssa. Ryhmässä leivotaan, askarrellaan ja jutellaan hyvästä seurasta nauttien. Voidaanpa käydä lähiseudulla ulkoilemassakin, jos intoa riittää!
  Ohjaaja: Marita
  14:30 – 16:30
 • TeehetkiTeehetki jatkuu 18.1. Teehetkessä rauhoitutaan arjen keskellä ja jutustellaan tyttöjen ja naisten elämään liittyvistä asioista yhdessä teekupposten äärellä. Teehetki on suunnattu yli 18 –vuotiaille nuorille naisille ja on luonteeltaan avointa.  
  Ohjaaja: Sohvi
  17:00 – 18:30
 • Nuorten äitien olkkari 1.2., 1.3., 5.4., 3.5. ja 7.6.Nuorten äitien olkkari on vertaistuellinen kohtaamispaikka alle 25-vuotiaille yksinhuoltajaäideille. Toiminnassa on mukana vertaisohjaaja. Nuorten äitien olkkari kokoontuu kuukauden ensimmäinen torstai klo 17.30-19.00. Kokoontumispäivät keväällä ovat 1.2., 1.3., 5.4., 3.5. ja 7.6. Nuorten äitien olkkari järjestetään yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ja Oulun Seudun Yhden Vanhemman Perheet ry:n kanssa.
  Ohjaaja: Sohvi
  17:30 – 19:00

perjantai

 • Hyvä Päivä ryhmä, jatkuu 20.4.Ryhmässä nautitaan toisten ryhmäläisten seurasta talolla ja talon ulkopuolella käymällä esimerkiksi kirjastossa, kirpputorilla, tapahtumissa tai vaikka yhteisellä kävelylenkillä. Ryhmä on avoin kaikille yli 16-vuotaille nuorille naisille.
  Ohjaaja: Opiskelijat
  13:00 – 15:00

Vuorovaikutteiset ryhmät

Vuorovaikutteiset ryhmät tukevat omaa kasvua, itsetuntemusta ja itsetunnon kehittymistä. Vuorovaikutteiset ryhmät kokoontuvat pitkäkestoisesti ja niihin sitoudutaan. Ryhmät ovat luottamuksellisia vertaistukiryhmiä, jossa samassa elämäntilanteessa olevat tytöt kokoontuvat yhteen. Ryhmissä on aina vähintään kaksi aikuista ohjaajaa, jotka tukevat, auttavat ja kuuntelevat. Osa ryhmistä on ns. suljettuja ryhmiä, jolloin ryhmiin ei voi tulla ryhmän jo käynnistyttyä.
Osa ryhmistä on avoimia ryhmiä. Avoimeen ryhmätoimintaan pääsee mukaan kesken toimintakautemme. Lisätietoja ryhmistä ja mukaan tulemisesta saat ryhmän ohjaajilta.

YHTEISÖTOIMINTA

Avointen ovien yhteisötoiminta on tarkoitettu juuri sinulle 12-29-vuotias tyttö tai nuori nainen, joka mietit mitä tehdä päivän päätteeksi ja etsit paikkaa, jossa olisi sekä mukavaa että turvallista. Yhteisötoiminta on tyttöjen yhteistä aikaa ja oleskelua Talon tiloissa. On tärkeä olla paikka, jossa voi tulla kohdatuksi ja kuulluksi omanlaisenaan tyttönä ja naisena. Yhteisötoiminnassa kohtaat eri elämäntilanteissa olevia nuoria, Talon ohjaajia sekä vapaaehtoisia naisia. Yhteisötoiminnassa on mahdollista osallistua teemallisiin iltoihin. Teemailtoja vietetään satunnaisesti ja sinulla on mahdollisuus ehdottaa erilaisia aiheita.

Seksuaalineuvonta

Oulun Tyttöjen Talon seksuaalineuvontavastaanotto on 12-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille tarkoitettu maksuton palvelu. Seksuaalineuvonta on tavoitteellista, ammatillista ja vuorovaikutussuhteessa tapahtuvaa seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien asioiden käsittelyä.

Vastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta maanantaisin (12-29-vuotiaat tytöt ja nuoret naiset) klo 14-16 ja keskiviikkoisin klo 15-18 (16-29-vuotiaat). Seksuaaliväkivaltatyön ohjaaja on tavattavissa seksuaalineuvonnan ajanvarauksettomilla vastaanotoilla. Vastaanotolle voi myös tarvittaessa varata keskusteluajan seksuaalineuvoja/kätilö Mervi Koskela 0400 263 844, mervi.koskela@vuolleoulu.fi.

Palvelu on luottamuksellista ja halutessasi voit asioida nimettömästi. Vastaanotolla saat tukea ja ohjausta mm seurusteluun ja parisuhteeseen, oman sukupuolisuuden pohdintaan, kuukautisiin, ehkäisyyn ja raskauteen tai seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä.

LIKKALÄHDÖT

Likkalähdöt ovat ohjattuja tutustumiskäyntejä tyttöryhmille Tyttöjen Talon tiloissa. Likkalähdön teeman voi valita seuraavista: Tunnista tunteesi, Tyttönä ja naisena eläminen, Ystävyys, Me yhdessä -ryhmävuorovaikutustaidot sekä Mediataidot. Teema voidaan suunnitella myös ryhmän toiveista käsin.

Yksi luokka/ryhmä voi käydä yhdellä tutustumiskäynnillä.
Voit sopia Likkalähdön Sohvin kanssa sohvi.koivu-remes@vuolleoulu.fi puh. 0400-263 852.

Yksilökohtaaminen

Tyttöjen Talo tarjoaa yksilötyötä, jossa voidaan luottamuksellisesti pohtia yhdessä sinua askarruttavia kysymyksiä tai asioita. Voit tulla kysymään sinua askarruttavista asioista avoimen toiminnan aikaan tai omalla, sinulle varatulla yksilöajalla. Tapaamme sinua mielellään kahdenkesken yhdessä sovittuna ajankohtana. Yksilötyössä alkutilanteen kartoituksen jälkeen asetamme yhteistyölle yhteiset tavoitteet ja siirrymme toiminnalliseen yksilötyöhön mahdollisimman pian. Nuorten odottavien äitien on myös mahdollista tavata Talolla doulaa, synnytystukihenkilöä, ja keskustella raskauteen, synnytykseen ja vauvan hoitoon liittyvistä asioista. Jos haluat sopia ajan, niin ole yhteydessä Talon henkilökuntaan puh. 085554073 tai etunimi.sukunimi@vuolleoulu.fi

Voit lukea yksilötyön prosessistamme lisää tästä 

Seksuaaliväkivaltatyö

Seksuaaliväkivalta on traumaattinen, turvallisuuden tunnetta heikentävä ja vaikea kokemus. Seksuaaliväkivalta on ihmisoikeuskysymys ja ihmisoikeusloukkaus. Koska seksuaalisuus on tärkeä ja keskeinen osa ihmisen ydintä ja itseä, seksuaaliväkivalta ja seksuaalisuuden loukkaukset vaikuttavat erittäin kokonaisvaltaisesti ihmisyyden kokemukseen, käsitykseen itsestä ja itsen arvokkaaksi kokemisesta. Käsittelemättömänä seksuaaliväkivalta voi aiheuttaa pitkäaikaista haittaa.

Oulun Tyttöjen Talo on yksi viidestä Suomen Tyttöjen Taloista, joissa Oikeusministeriön rahoittama OTAVA-hanke toimii. Ohjaavaa, tukevaa ja vakauttavaa apua tarjotaan 13-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, joilla on seksuaaliväkivallan kokemus. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista ja  matalakynnyksistä. Haluamme tehdä avun saamisen seksuaaliväkivaltaa kokeneelle mahdollisimman helpoksi.  Hankkeessa työskentelee Mervi Koskela.  Voit sopia hänen kanssaan tapaamisen, jos olet kohdannut seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa tai pohdit, oletko joutunut sen kohteeksi. Yhteyttä voi ottaa myös vanhempi, ystävä tai muu aikuinen, joka pohtii avun tarvetta.  Soita 0400263844  tai laita viestiä mervi.koskela@vuolleoulu.fi.   Älä epäröi.